mandag 10. november 2014

GOOGLE DOCS - Skape og skrive i et felles dokument.





Google docs har vært et godt hjelpemiddel for meg selv og flere av mine medstudenter. Det er enkelt å bruke og oversiktlig. Det eneste en er avhengig av, er at de som skal delta må ha en registrert epost-adresse. Når en åpner programmet må en opprette en bruker, eller logge seg på med sin google-konto.

Nederst i høyre hjørnet ser vi en blå sirkel med et kryss. Her trykker vi dersom vi ønsker å opprette et nytt dokument.

Da kan en enten begynne å skrive eller dele dokumentet med flere. Dersom en ønsker å dele dokumentet, trykker en på det blå feltet oppe høyre hvor det står "Share".


Dersom en ikke har navngitt dokumentet enda, vil en få mulighet til det nå. Deretter lagrer en tittelen på dokumentet. 


Deretter får en kommer det opp en fane der vi kan dele dokumentet med andre. Dersom du ønsker å gjøre dette, er du avhengig av å ha vedkommendes epost-adresse. Her kan vi også avgjøre om vi ønsker at vedkommende skal bare kunne lese, kommentere eller delta å skrive i dokumentet.




Når en har delt dokumentet med en eller flere andre, vil de en har delt med motta en epost som sier at du har opprettet et dokument og delt det med dem. 
Da er det bare å skrive!

3 kommentarer:

  1. hei:) Google disk blir mye brukt her også. Faktisk bruker min kollokviegruppe det hver eneste gang vi har kollokviearbeid. Dette programmet er kjempeenkelt i bruk så jeg tror det kan introduseres til elever allerede på mellomtrinnet. Men det forutsetter som du sier at man har registrert en e-post adresse. Tommelen opp for et veldig fint samarbeidsprogram som i tillegg legger til rette for god hjelp underveis fra en lærer.

    SvarSlett
  2. For ei god og oversiktlig innføring!
    Google disk er et fantastisk verktøy, spesielt for oss nettstudenter. Å ha mulighet til å sitte flere personer, på ulike steder, på samme tid, i samme dokument er uvurderlig når det ikke alltid er lett å møtes. Har brukt dette verktøyet mye i studietiden, og anbefaler det sterkt. Er også et verktøy jeg vil bruke blant elever. Og hvorfor ikke også blant kollegaer f.eks når man setter opp ukeplanen?

    SvarSlett
  3. Så flott å høre at dere også har så god erfaring med dette verktøyet!

    SvarSlett